FA Koprivnica

FA Koprivnica MedimurjeFolklorni ansambl Koprivnica je 35 godina kontinuirano prisutan na kulturnoj sceni grada Koprivnice. Odgaja mlade plesače, pjevače i svirače te im ukazuje na važnost očuvanja naše tradicije i identiteta. Najljepši je ambasador kulture Koprivnice, Koprivničko - križevačke županije i Lijepe naše. Na svom repertoaru ima niz koreografija Podravine, a također njeguju i etno baštinu drugih krajeva Hrvatske.
U Ansamblu djeluje stotinjak mladih ljudi, entuzijasta, koji svoje slobodno vrijeme poklanjaju očuvanju naše tradicije i čuvanju od zaborava svega onoga što su nam naši preci ostavili u nasljeđe. U tih 35 godina Ansambl je svojim radom ušao u sam vrh folklornog amaterizma Hrvatske i svojim uspjesima osigurao mjesto među najboljim Folklornim ansamblima.

Nastupali su na mnogim smotrama, festivalima i pozornicama širom Hrvatske, na nizu festivala u Europi, te na festivalu u Americi.
Nosioci su i organizatori značajnijih kulturnih projekata u Gradu Koprivnici i u Koprivničko – križevačkoj županiji:
- Susreti dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“
- Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“
- Maturanti i hrvatsko salonsko kolo
Dobitnici su nekoliko nagrada za koreografiju na Festivalima folklorne koreografije, Koprivnica 2010. - 3.mjesto, Kostrena 2012. - 1. mjesto, Križevci 2015. - 3. mjesto.
Već niz godina predstavnici su Koprivničko - križevačke županije na Državnim susretima folklornih ansambala u Čakovcu gdje su zadnjih godina uvršteni među 3 najbolje grupe.
Nagrade, priznanja, samostalni koncerti i zavidna kvaliteta doveli su da, po preporuci selektora HDFKIV 2012.godine Kulturno umjetničko društvo dobiva status ansambla.

Dobitnici su nagrade Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog sabora kulture za rad na očuvanju i njegovanju hrvatske folklorne baštine i kulture.

kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nada Šešić, predsjednica i umjetnička voditeljica: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

© 2016 ZKUU-KCKZZ. Sva prava pridržana. Design by Georg