KUD Delovi

IMG 8977Na inicijativu nekoliko entuzijasta 23.09.2016.godine osnovano je kulturno-umjetničko društvo koje nosi naziv svog mjesta-Delovi.
U društvu djeluju: velika i mala folklorna sekcija, velika i mala tamburaška sekcija, dramska sekcija, mali vokalni sastav, te likovno-kreativna sekcija.

Predsjednica KUD-a: Štefica Plantić
–kontakt: 091 118 0304 /e- mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tajnica KUD-a: Nikolina Nikšić
Voditeljica folklornih sekcija: Zrinka Roksandić
Voditelj tamburaških sekcija: Damir Hranić
Voditeljica likovno-kreativne sekcije: Štefanija Vulić
Voditeljica dramske sekcije: Draženka Mihoković

Pedesetak članova trudi se sačuvati kulturnu baštinu, običaje i tradiciju svog kraja i šire.

U suradnji sa Udrugom žena iz Delova, 2015. godine, snimili su običaj „Matkanja“, starog hrvatskog običaja koji se još uvijek održava u Delovima. Cilj održavanja običaja je želja da se sačuva od zaborava i da se prenese na mlađe naraštaje.
Običaj se prikazivao na Hrvatskoj televiziji u vrijeme blagdana.
U sklopu manifestacije , na 46. Voloderskim jesenima , održan je izbor najljepše beračice na kojem je Lorena Plantić osvojila je prvo mjesto te dobila titulu najljepše djevojke u narodnoj nošnji.
Svi članovi KUD –a Delovi, uz veliku pomoć sumještana, svake godine sudjeluju na Picokijadi u natjecanju u povorci kola „Podravina od leta do leta“, a svojim prikazima osvajaju prva mjesta i vrijedne nagrade .
Tradicionalno sudjeluju na Renesansnom festivalu u Koprivnici sa uprizorenjem srednjovjekovnog života na selu
U svom mjestu organiziraju manifestacije „Delovsko veselje“ i Božićni koncert
Članovi KUD-a dostojno predstavljaju svoje mjesto, Općinu Novigrad Podravski i županiju Koprivničko – križevačku na svim nastupima.
2016. primili su priznanje-Zahvalnicu za izuzetna postignuća u području kulture i odgoju mladih , te izniman doprinos razvoju i ugledu Općine Novigrad Podravski.

© 2016 ZKUU-KCKZZ. Sva prava pridržana. Design by Georg