KUD Srce

srceKulturno umjetničko društvo Srce osnovano je u Koprivnici 2010. godine radi očuvanja, poštivanja i promicanja izvorne folklorne kulturne baštine, prvenstveno koprivničke Podravine, kroz tradicijske pjesme i plesove te izvorni govor kroz djelovanje dramske skupine. Našim nastupima potičemo amatersko kulturno stvaralaštvo s ciljem očuvanja tradicijskih vrijednosti našega kraja i naše kulturne baštine, te time razvijamo svijest o neizmjernom kulturno - etnografskom blagu.

Vjerujemo  da je očuvanje tradicijske kulture svih krajeva Hrvatske od ključne važnosti za očuvanje identiteta hrvatskog naroda i njegovog izričaja u i izvan granica Republike Hrvatske. Osim očuvanja tradicijske kulture vrlo je važno istu prenijeti na mlađe naraštaje koji će je nastaviti njegovati i prezentirati svima koji istu žele i hoće njegovati i sačuvati. Osnovni cilj društva je izvući sve iz starih škrinja i spasiti od zaborava, od odjeće, starih predmeta, do pjesama, plesova i običaja koje želimo sačuvati u izvornom obliku. Namijenjen je svim uzrastima, bez ikakve isključivosti, obogaćuje kulturnu ponudu te utječe na postizanje svijesti naših građana o važnosti ovakvih kulturnih događaja. Pokušavamo očuvati duh naroda koji se temelji na istinskom životu ljudi naše drage domovine.

Brojimo preko 30 članova kroz folklornu , tamburašku i dramsku skupinu. Proteklih 7 godina imao preko 50 nastupa , te smo dobrodošli u sve dijelove lijepe naše.

Predsjednik: Maja Raščanec

Do predsjednik: Mirjana Ščetarić

Voditelj folklorne skupine: Suzana Betti

Voditelj tamburaša: Dubravko Stipanić

Voditelj dramske skupine: Josip Valjak

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Adresa :Vinodolska 76, Koprivnica

FB: KUD Srce

© 2016 ZKUU-KCKZZ. Sva prava pridržana. Design by Georg