KUD Ždala

kudzdalaKulturno umjetničko društvo Ždala ima 40 članova a osnovano 2008.godine., u svom sastavu ima mješoviti pjevački zbor i folklornu skupinu. Zbor svake nedjelje pjeva crkvene pjesme na Župnoj svetoj misi.
Folklorna skupina je prvi uspješan nastup imala u TV-emisiji "Lijepom našom". Svake godine nastupamo za Dan Općine u Goli i na Podravskim motivima u Koprivnici. Nastupali smo u susjednim Općinama: Molve, Novo Virje,Pitomača, ali i u drugim županijama: u Baranji u mjestu Darda , u Novom Čiču, u Lipiku, Starim Jankovcima itd.
Imamo uspješnu prekograničnu suradnju u Republici Mađarskoj s Općinama Somogyudvarhely, Gyekenyes i Vizvar.
KUD je velik uspjeh postigao 2013. godine na Županijskoj smotri folklora kada je izabran da predstavlja našu Županiju na Đakovačkim vezovima. I prošle 2014.godine smo zadovoljili kriterije stručne komisije, pa je KUD Ždala izabran da predstavlja Županiju na izvornoj smotri folklora u Karlovcu.
2015.godine održana je Županijska smotra folklora u Sv. Ivanu Žabno, također smo prema mišljenju stručne komisije bili najbolji izvornI folklor, stoga predstavljatamo našu Županiju na Smotri izvornog folklora u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.
Naše mjesto Ždala, nalazi se na sjeveru Koprivničko – Križevačke županije u Prekodravlju, uz državnu granicu s Republikom Mađarskom. Zbog takvog geografskog smještaj dio stanovništva govori i mađarski jezik. Stoga nastupamo s hrvatskim i mađarskim pjesmama i plesovima.

Predsjednica: Brankica Foruglaš
Voditeljica: Branka Gregorin
Tajnica: Žuža Zabjan
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mobitel: 099/799-5626

© 2016 ZKUU-KCKZZ. Sva prava pridržana. Design by Georg