„Peski-Art Đurđevac“

Naziv: Udruga „Peski-Art Đurđevac“
Skraćeni naziv: „Peski-Art“
Adresa: 48350 Đurđevac, Grkinska 4
OIB:05900963566
Predsjednik: Franjo Mihočka
Dopredsjednik: Zdravko Šabarić
Tajnik: Branko Cestar
Kontakt mob: 091 2779 474
Kontakt mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: Peski Art Đurđevac
Datum osnivanja: 22. 08.2014.
Programsko područje djelovanja: Kultura i umjetnost
Broj članova na dan 28.02.2017.: 28

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ osnovana je s namjerom unapređenja kulturnog života i promocije umjetnosti, kulturne baštine, kulturnih običaja Grada Đurđevca, Podravine i RH.
Od samog osnivanja Udruga je u svom programu isprofilirala i odradila niz projekata, a najvažniji su:

-Projekt „Podravina svojemu Generalu“-likovna radionica „Peski-Art Đurđevac“ sa svečanom izložbom i kulturnom priredbom kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, Dan neovisnosti 08.10. i 16.11. dan donošenja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a ovaj projekt se organizira u čast heroja Domovinskoga rata generala Mladena Markača. Likovni radovi nastali provođenjem ovoga projekta daruju se institucijama ili gradovima koje posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja i generala Markača hrvatskoj slobodi.
-Projekt „Uskrsu ususret“- izložba unikatnih pisanica i uskrsnih ukrasa čiji je cilj očuvanje i promocija ukrašavanja pisanica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koja aktivnost je upisana u nematerijalno kulturno dobro u Ministarstvu kulture RH.
-Projekt „Božiću ususret“- izložba Božićnih jaslica i unikatnih božićnih ukrasa čiji je cilj očuvanje i promocija izrade Božićnih jaslica što je upisano kao nematerijalno kulturno dobro u Ministarstvu kulture RH.
-Projekt „Peščani svojemu Gradu“-projekt se provodi zajedno sa Mjesnim odborom Peski-Đurđevac, a organizira se povodom kulturne manifestacije „Picokijada“, a iza svakog projekta gradu se daruje određeni značajni kulturni uradak-skulptura, velika slika i sl.

Udruga provodi i niz projekata, radionica, obilježavanja obljetnica,a članovi udruge sudjeluje u nizu kulturnih događaja u Gradu, županiji i cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu.
Predsjednik Udruge „Peski-Art Đurđevac“ Franjo Mihočka

© 2016 ZKUU-KCKZZ. Sva prava pridržana. Design by Georg